Rólunk

Rólunk

A belgiumi Samsonite N.V. 1989-ben vásárolta meg a budapesti székhelyű Palota Bőrdíszmű Szövetkezet szekszárdi telephelyét, és ekkor alakult meg a Samsonite Hungária Bőrönd Kft. A vállalat az akkor foglalkoztatott létszám közel 100 %-át megtartotta, azonban a Szövetkezet eredeti profilját teljes mértékben átalakította, így a gyárban beszállított részegységekből saját termék összeszerelése zajlott.

A Samsonite Hungária Kft.-nél 1990-ben indult meg a termelés és 2005-ig „puha” típusú bőröndök gyártása volt a jellemző. A termékportfolió a 90-es években az utazó kézitáskákra koncentrálódott, és 2004-2005-ig főleg kerekes puha utazótáskák készültek az üzemben. A termelés szerkezetének átalakítása következtében a szekszárdi gyár profilja így megváltozott és a gyár a „softside” termékek gyártásáról a „hardside” termékek gyártására állt át.

A Samsonite 2009-ben az ún. „Curv” technológián alapuló, könnyű és törhetetlen bőröndöket vezetett be a piacra. A „Cosmolite” termékek fő alkotórészét kitevő héjak szekszárdi előállítása is megindulhatott, lényegében kiváltott minden korábbi modellt a magyarországi leányvállalat termelésében.
A Cosmolite mellett a kapacitásbővítésnek köszönhetően a vállalat még 2 fontos termékcsalád gyártását kezdhette meg: a Cubelite bőröndök gyártása 2011-ben, a Firelite-ot pedig 2012 elején indulhatott el.

Bővebb információ: samsonite.hu